Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tinder för kultursamarbete i Storkriket – Hur kultur och platsutveckling kan användas för att skapa ett hållbart samhälle!

9 april . 10:00 - 12:00

Konst och kultur har förmågan att förändra vårt sätt att se på världen omkring oss och göra oss medvetna om vårt förhållande till oss själva och andra, till världen och vår tid. Enbart fakta kommer inte att göra oss till ett hållbart samhälle; vi behöver bli berörda, omskakade och engagerade. Hur kan konst och platsutveckling användas för att skapa ett hållbart samhälle i Storkriket? Arbetet har påbörjats genom olika lokala initiativ, men mycket återstår att göra. 

På seminariet möter vi tvärsektoriella forskare, föreningar, kommuner, studenter, medborgare för att få en inblick i vad ett UNESCO biosfärområde är och för att inspireras och samtala om konstens och kulturens roll i utvecklingen av Storkriket? Välkommen till eventet! 

Medverkar i programmet gör: 

  • Anna-Karin Poussart, Biosfärkoordinator och verksamhetsledare för kandidatur Biosfärområde Storkriket
  • Mårthen Mirza, Kulturchef i Lunds kommun.
  • Mats Söderlund, Poet och författare.
  • Fredrik Haller, Rektor Teaterhögskolan i Malmö & Jörgen Dahlqvist, Teaterhögskolan i Malmö.

Efter seminariet bjuder vi på en lättare lunch och inbjuder deltagarna att mingla innan de ansluter till det anslutna evenemanget Konstworkshop – share your care for nature som börjar kl. 12.30, precis utanför Stadshallen. Anmäl dig innan 4e april. 

 

Läs mer och anmäl dig via länken!

Tinder för kultursamarbete i Storkriket! – Biosfärområde Storkriket

 

Detta evenemang anordnas av biosfärkandidatområdet Storkriket genom projektet Vår plats i Biosfären (finansierat med stöd från europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling samt LEADER-kontoren Sydöstra & Lundaland), samt i samarbete med organisationen ARNA (Art and Nature) och LUCSUS (Lund University Centre for Sustainability Studies).

Detaljer

Datum:
9 april
Tid:
10:00 - 12:00
Webbplats:
https://storkriket.se/nyhet/tinder-for-kultursamarbete-i-storkriket/

Plats

Stadshallen i Lund
Vårfrugatan 8
Lund, 223 50
+ Google Map
Translate »